Close
Alle Kategorier
  Filters
  Preferences
  Søk

  Svingkranser: Ofte stilte spørsmål

  fredag 9. juni 2023

  Kulelagerhuset fører et bredt utvalg av svingkranser ment for ulike bruksområder. Vi har bevisst kun valgt produsenter som leverer kvalitetsprodukter slik at vi kan bidra til å holde oppe standarden i den norske industrien. Nedenfor har vi samlet et knippe spørsmål vi ofte får om nettopp svingkranser.

  Hva er en svingkrans?

  En svingkrans er et lageralternativ som takler meget store belastninger, samtidig som produktdesignet er svært fleksibelt. Designet gjør at kraftoverføringen maksimaliseres, og den store diameteren på svingkransen kan imøtekomme aksiale, radiale og momentbelastinger.

  Hva er bruksområdet?

  Svingkranser har et stort bruksområde. De større svingkransene brukes blant annet i kraner, satellittutstyr, vindmøller og gravemaskiner. På en gravemaskin binder f.eks. svingkransen over- og undervognen sammen, slik at maskinen kan rotere 360 grader.

  Hvordan ser en svingkrans ut?

  En svingkrans har fleksibilitet når det kommer til design. Størrelse og plassering av bolthullmønstre kan variere, den kan leveres med internt eller eksternt utstyr. Det er flere variasjoner i klaring og mange alternativer for forhåndslasting. Sammenlignet med et kulelager er ringene ekstra vide, og har monterings- og håndteringshull, integrerte tannhjul, spiral- eller snikkergir. Størrelsesmessig kan en svingkrans variere mellom 100 mm i diameter til vel over 7 500 mm.

  Hva er levetiden til en svingkrans?

  Det er ikke mulig å gi et bestemt svar på dette ettersom levetiden vil være avhengig av flere faktorer. Forhold som kan korte ned levetiden inkluderer for høy driftstemperatur, feil vedlikehold eller smøring, vibrasjoner mens lageret er i ro, forurensning og feilmontering.

  Vil smøring være nødvendig?

  En svingkrans vil kreve smøring, henholdsvis av olje eller fett, avhengig av lagerets størrelse og design, samt driftsforholdene.

  Hvor kan jeg kjøpe produktene jeg trenger?

  Skulle du ha behov for svingkranser, kulelager, rullelager eller remskiver, finner du dette hos oss. Du når oss enkelt på telefon 32 24 41 80 eller ved å sende en e-post til postmaster@kule-as.no. Ser du etter et spesifikt produkt, kan du også søke etter dette i vår nettbaserte katalog. Kulelagerhuset har lang bransjeerfaring og er det noe vi virkelig kan, så er det lager og transmisjoner. Velger du å foreta kjøpet ditt hos oss, er du med andre ord i trygge hender.

  Legg igjen din kommentar