Close
Alle Kategorier
  Filters
  Preferences
  Søk
  RSS

  Nyheter

  Hvorfor Kulelagerhuset? -fredag 9. juni 2023
  Siden 1974 har Kulelagerhuset AS opparbeidet seg bred kompetanse innen industrien som bedriftens kunder får høste fruktene av. I sin tid ble Kulelagerhuset AS opprettet av norske interesser for å sikre at den nasjonale industrien ble forsynt med presisjonslagringer. Dette er fortsatt et mål som vi viderefører, slik at norsk industri får tilgang på det beste som finnes av produkter på markedet. Med leverandører som japanske NTN-SNR, samt anerkjente produsenter i Tyskland, kan vi garantere produkter i aller høyeste klasse. Om ikke dette er gode nok grunner til å velge Kulelagerhuset AS, kan vi også dele at vi i dag er en av markedets førende leverandører av rullelager og kulelager.
  Hos Kulelagerhuset AS vil du kun finne høykvalitetsprodukter. Gjennom vår katalog selger vi kulelager og rullelager, nålelager, kurveruller, svingkranser, radialtetninger, låseringer, leddlager, stangholder, remmer og remskiver, kjeder, kjedehjul, fot- og flenslager og diverse andre produkter. Ta en titt i katalogen vår for å se hele vårt sortiment. Dersom du allerede kjenner produktnavnet til produktet du er på utkikk etter, kan du også søke etter dette i søkeboksen på forsiden.
  Er du i en situasjon hvor du har behov for kulelager eller rullelager, eller kanskje en remskive, uten å egentlig vite hva det er du ser etter? Hos Kulelagerhuset forventer vi ikke at alle våre kunder er eksperter innen feltet, det er nettopp det vi er her for.
  Hvordan lager man et kulelager? -fredag 9. juni 2023
  Et kulelager, såvel som et rullelager, skal tåle tøffe påkjenninger over lang tid. Dette gjør at nesten alle deler av et kulelager er laget av stål.
  Som med så mange andre merkevarer og industrier i dag er det også et stort marked for forfalskede kule- og rullelagerprodukter. Dette er høyst avanserte maskindeler som går etter spesifikke spesifikasjoner som krever presis nøyaktighet – som innebærer at forfalskning kan medføre høy risiko. Ofte går forfalskere langt i å kopiere andre merkevarer, både med tanke på selve logotypen til originalprodusenten så vel som selve utseendet på lageret. Det kan være veldig vanskelig å oppdage et falskt produkt kun på utseende.
  Når det kommer til utvalg innen kule- og rullelager finnes det en rekke variasjoner og spesifikasjoner å velge mellom. Noen nøkkelord når det kommer til kulelagre er dimensjoner, nominell hastighet og nominell lastetype.
  Det blir stadig viktigere for produsenter å skape produkter som tar hensyn til miljø og levedyktighet. Der man før kanskje kastet og kjøpte nytt, er det et økende fokus på tvers av landegrenser på at både produksjon og bruk av nye maskindeler skal være bærekraftig. Det finnes flere steg i produksjonsprosessen der man kan ta hensyn til miljøet.
  Oppfinnelsen av rullelageret oppstod sannsynligvis som et svar på hvordan man enklest mulig kunne flytte tunge gjenstander over en overflate. Et tidlig eksempel er plasseringen av tunge tømmerstokker under tunge gjenstander som gjorde frakt betraktelig lettere. Etter hvert ble også forskjellige væsker benyttet for å smøre lagrene, slik at bevegelsen ble jevnere.
  Land- og jordbruket har en rekke maskiner som ikke ville fungert som de gjør uten kulelagerets essensielle funksjon. Uansett om man skal dyrke, høste eller bearbeide jorden er man avhengig av at maskineriet går som det skal. Maskinene skal tåle vær, jord og tøff bruk. Det finnes hovedsakelig to typer såkalte forurensing – faste og flytende. Faste forurensninger inkluderer blant annet jord, sand og planterester. Flytende forurensninger er gjørme, gjødsel og annet avfall. Lagrene i maskinene er i direkte kontakt med tøffe miljøer og forurensninger, og det er derfor avgjørende for effektivitet og varighet at lagrene er utviklet for å tåle norsk klima og jordforhold.
  Et kjedehjul er et tannhjul, der tennene griper inn i leddene til et kjede. Hensikten med et kjedehjul er å overføre rotasjonsenergi fra et sted til et annet. Se for deg remskiver der hjulet ikke kan gli uten hjelpen fra et kjedehjul for å skape rotasjon. Et kjedehjul brukes til mange forskjellige formål, blant annet til motorsykler, beltebiler, sykler og andre maskiner. I mindre komponenter benyttes kjedehjulet til å overføre rotasjonsbevehelsen mellom to aksler.