Close
Alle Kategorier
  Filters
  Preferences
  Søk

  Nålelager: Ofte stilte spørsmål

  fredag 9. juni 2023

  Hos Kulelagerhuset finner du tilgjengelig ulike typer nålelager i en rekke størrelser og toleranser for å imøtekomme forskjellige bruksområder. De er utviklet for å tåle svingninger og for å prestere under spesielt vanskelige forhold. Nedenfor har vi samlet et knippe spørsmål vi ofte får om nettopp nålelager.

  Er et nålelager og et rullelager det samme?

  Under kategorien rullelager, finner du nålelageret. Dette er en type lagring som er tynnere og lengre enn typiske rullelagre. Den store forskjellen mellom konvensjonelle rullelagre og et nålelager er størrelsen, altså rullediameteren. Nålene i et rullelager er ofte løse for innbygging i maskiner. De kan også være kranser både med og uten inner- og ytterring.

  Hva er forskjellen på et kulelager og et rullelager?

  Hovedoppgaven til et lager er å støtte opp aksler, slik at disse kan bevege seg sømløst og med minst mulig friksjon. Lagre deres inn i rullelager og kulelager. Et rullelager er formet som en sylinder og har en eller flere rader med rullelementer. Et kulelager består av små kuler og har mindre friksjon enn et rullelager da det har minimalt kontaktpunkt med lasten.

  Hvor benyttes nålelagre?

  Et nålelager er spesielt godt egnet for bruk der det er behov for reduserte samlede lagerhøyder. Alle nålelagre er av varmebehandlet stål og brukes blant annet i bilmotorer. Årsaken til dette er at utformingen fører til en særdeles god bæreevne. Det samme vil gjelde i diverse maskindeler, der nålelager gjør at man kan begrense størrelsen på apparatene og dermed sparer både plass og vekt.

  Hva slags typer av nålelager finnes?

  Det finnes en rekke variasjoner av nålelager, som alle er tilpasset sine bruksområder. Du finner blant annet åpne og forseglede lagre, for å nevne noe. Felles for alle nålelager er at de øker lagringseffektiviteten uten at stabilitet eller bæreevne reduserer.

  Hvilken produsent fører de beste produktene?

  NTN-SNR fører det største standardiserte sortimentet på markedet av blant annet nålelager og kurveruller. Dette er deler med lang levetid, slik at du ikke trenger tenke på innkjøp av ekstradeler med det første.

  Hvor kan jeg kjøpe produktene jeg trenger?

  Skulle du ha behov for nålelager, kulelager, rullelager eller remskiver, finner du dette hos oss. Du når oss enkelt på telefon 32 24 41 80 eller ved å sende en e-post til postmaster@kule-as.no. Ser du etter et spesifikt produkt, kan du også søke etter dette i vår nettbaserte katalog. Kulelagerhuset har lang bransjeerfaring og er det noe vi virkelig kan, så er det lager og transmisjoner. Velger du å foreta kjøpet ditt hos oss, er du med andre ord i trygge hender.

  Legg igjen din kommentar