Ulike typer kulelager på markedet

Ulike typer kulelager på markedet

Kulelager

Det finnes like mange typer kulelager som det finnes behov for løsninger på markedet. For å nevne noen:

  • Sporkulelagre er selvbærende lagre, enkle i vedlikehold og takler tøffe driftsforhold.
  • Presisjonskulelagre er spesielt egnet for verktøymaskiner, de har et bredt utvalg og lang levetid.
  • Sfæriske kulelagre er selvbærende og toradige. De er konstruert med ytterringer med sfærisk løpebane.
  • Aksialkulelagre er ikke selvbærende, slik at lagerskiver kan monteres uavhengig av kulekransen.

 Det finnes flere tilbydere av produkter innen kule- og rullelager, men uansett hva du skulle ha bruk for, kan du finne det hos oss.

Kulelagerhuset AS er stolt av å være ledende leverandør på det norske markedet i dag, med fokus på kvalitet og kundeservice. Hos oss kan du være sikker på en trygg handel til en konkurransedyktig pris – uansett om du er ute etter kulelager, rullelager, remskiver eller annet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er egentlig et lager?

Lager er et begrep som benyttes om enheter som brukes til å aktivere en lineær- eller rotasjonsbevegelse, der friksjon skal reduseres. Se for deg et samlebånd, det vil være betraktelig enklere å frakte tunge gjenstander her enn å skulle bevege de av egen kraft over en jevn overflate. Friksjonen reduseres, og farten øker sammen med effektiviteten.
Hensikten med et kulelager er å redusere friksjon i roteringen, samt støtte den radielle og aksielle belastningen. Et kulelager egner seg ikke for de tyngst belastningene, men passer ypperlig til hyppige, små belastninger. Normal maksbelastning for et rullelager er oppimot en million rotasjoner.

Hvor benyttes typisk kulelager?

Kulelager er veldig vanlig fordi de håndterer trykk- og radialbelastning like godt. Ettersom kulelager ikke tåler veldig stor vekt står de i fare for å ødelegges om belastningen blir for høy. Til dette egner et rullelager seg bedre. Kulelager finner du i alt fra rulleskøyter til husholdningsapparater til harddisker.

Hvilket rullelager eller kulelager egner seg best?

Dette kommer an på apparat og bruksområde, ettersom lagre kommer i så mange varianter og dimensjoner. Ta gjerne en titt i katalogen på vår nettside, eller kontakt oss for mer informasjon og råd. Vet du akkurat hva du skal ha kan du enten finne det frem på våre nettsider eller legge inn en direkte bestilling.