Svingkranser – en fleksibel, tilpasningsdyktig og sterk løsning

Svingkranser – en fleksibel, tilpasningsdyktig og sterk løsning

Svingkranser – en fleksibel, tilpasningsdyktig og sterk løsning

Svingkrans er lageralternativet som takler meget store belastninger, samtidig som produktdesignet er svært fleksibelt. En svingkrans består av en ytterring og en innerring. En av ringene består gjerne også av et gir, og begge ringene har festehull. Designet på en svingkrans gjør at kraftoverføringen maksimaliseres, og den store diameteren på svingkransen kan imøtekomme aksiale, radiale og momentbelastinger. Sammenlignet med et kulelager er ringene ekstra vide, og har monterings- og håndteringshull og integrerte tannhjul, spiral- eller snikkergir. Størrelsesmessig kan en svingkrans variere mellom 100 mm i diameter til vel over 7500 mm.

Bruksområde

Svingkranser har et stort bruksområde og kommer i flere forskjellige utførelser. De større svingkransene brukes blant annet i kraner, satellittutstyr, vindmøller, og gravemaskiner. På en gravemaskin binder svingkransen over- og undervognen sammen, slik at maskinen kan roteres 360 grader.

Sortiment

I sortimentet til Kulelagerhuset AS finner du blant annet svingkranser med utvendig eller innvendig fortanning, ftetning for svingkrans, svingkrans torriani, o-ring, uten motor og med beacon. En svingkrans har fleksibilitet når det kommer til design. Størrelse og plassering av bolthullmønstre kan variere, den kan leveres med internt eller eksternt utstyr, har en- og toraders kulelagerdesign tilgjengelig og tilgjengelige smørehull. Det er flere variasjoner i klaring og mange alternativer for forhåndslasting.

Levetid

Levetiden til en svingkrans avhenger av en rekke faktorer. Forhold som kan korte ned levetiden inkluderer for høye driftstemperaturer, feil vedlikehold eller smøring, vibrasjoner mens lageret er stille, forurensning og feil montering. En svingkrans vil også kreve smøring, henholdsvis av olje eller fett, avhengig av lagerets størrelse og design samt driftsforholdene. Samtidig vil rotasjonsmotstanden til svingkransen påvirkes av rullemotstanden til rullende elementer, den indre klaringen og lagerbelastningen, friksjonen til avstandsstykkene samt tetningene.

Bestill hos oss

Kulelagerhuset AS har et stort utvalg av svingkranser i sin katalog. Du kan søke i vår nettkatalog dersom du vet akkurat hva du er på jakt etter, eller du kan kontakte oss ved spørsmål. Skulle du også ha behov for kulelager, rullelager eller remskiver finner du dette hos oss. Du når oss enkelt på telefon 32 24 41 80 eller e-post postmaster@kule-as.no. Vi har lang erfaring i faget og kan lager og transmisjoner.