Rullelager – for de tunge belastningene

Rullelager – for de tunge belastningene

RullelagerEt rullelager består av en eller flere rader med rulleelementer, de er stive lager. Med et rullelager er det lite friksjon, og rullelageret er derfor velegnet for store belastinger. Det sfæriske rullelageret er særlig godt tilpasset krevende forhold. Ved Kulelagerhuset AS benytter vi oss av den japanske leverandøren NTN-SNR, som leverer sfæriske rullelagre med stålskjold på begge sider. Slik kan vi garantere høy kvalitet og fornøyde kunder.

Trenger du råd og veiledning omkring produkter, vedlikehold, demontering eller montering? Ta kontakt med oss på telefon 32 24 41 80 eller på e-post postmaster@kule-as.no så hjelper vi deg så gjerne! Vi har lang erfaring innen feltet og kan både kule- og rullelager.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva egner rullelager seg til?

Grunnet sin store overflate er rullelagre velegnet til oppgaver med store belastninger. Et rullelager er slitesterkt, grunnet sylinderformen som bidrar til at vekt fordeles over hele flaten. Se for deg gammeldags transport i form av å benytte tømmerstokker for å frakte tunge, vanskelig håndterbare objekter. Grovideen her er den samme for et rullelager.

Skal jeg velge rullelager eller kulelager?

Rullelager og kulelager er begreper som brukes ofte om hverandre, men de har forskjellige spesifikasjoner og egnet bruk. Der rullelageret er velegnet for å spre stor vekt over en større flate vil kulelageret tåle mindre belastning. Kulelagre er derimot ypperlige til bruk for eksempel i husholdningsapparater og verktøy.

Hvorfor har dere kun én leverandør av rullelager?

Vi i Kulelagerhuset AS er godt kjent med kravene som settes til kvalitet når det kommer til rullelager. Dette er deler som skal tåle stor belastning og vare over lang tid, og det finnes dessverre enkelte useriøse aktører på markedet. Vi har valgt leverandøren NTN-SNR, som er anerkjent for sin kvalitet og pålitelighet, i tillegg til at de er kvalitetsorienterte og serviceinnstilte. Dette er kvaliteter vi står inne for, og som vi gjerne deler med kundene våre.