Kulelageret – en nødvendig hjelper i landbruket

Kulelageret – en nødvendig hjelper i landbruket

Kjedehjulet – smidig overføring av kraft

Land- og jordbruket har en rekke maskiner som ikke ville fungert som de gjør uten kulelagerets essensielle funksjon. Uansett om man skal dyrke, høste eller bearbeide jorden er man avhengig av at maskineriet går som det skal. Maskinene skal tåle vær, jord og tøff bruk. Det finnes hovedsakelig to typer såkalte forurensing – faste og flytende. Faste forurensninger inkluderer blant annet jord, sand og planterester. Flytende forurensninger er gjørme, gjødsel og annet avfall. Lagrene i maskinene er i direkte kontakt med tøffe miljøer og forurensninger, og det er derfor avgjørende for effektivitet og varighet at lagrene er utviklet for å tåle norsk klima og jordforhold.

Spesialdesignet for røffe forhold

Landbruksmaskiner skal jobbe gjennom sand, korn og stein, kalk og leire. Det er ikke vanskelig å se for seg at kulelagre som stadig utsettes for røffe forhold trenger ekstra gode forhold for å fungere optimalt. Den japanske produsenten NTN-SNR designer, utvikler og produserer sine egne produkter. Innovasjon er en drivende kraft i selskapet, både når det kommer til design og utforming av maskindeler for landbruksmaskiner, stålindustri, luftfart, bilindustri med mer. Robuste skjold monteres foran tetningene for beskyttelse mot korn og stein som sliter på utsiden av lagerenhetene. For de fine, små sandpartiklene er det flere tetninger på plass, samt statiske fettbarrierer som fange opp de aller minste partiklene.

Kvalitetsprodukter

Kulelagerhuset AS er ekspert på forskjellige typer lager. Vi har et bredt sortiment, blant annet fra den verdensledende produsenten NTN- SNR. Skal man sørge for at maskineriet går som smurt innen jordbruk må man tilpasse de forskjellige lagrene til miljøforholdene. Det finnes en stor mengde ulike lagre, alt fra forenklede til forsterkede. Uansett hva behovet er kan du være sikker på kvaliteten og innovasjonen til lagrene vi fører. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål eller ønsker hjelp til bestilling.