Kjedehjulet – smidig overføring av kraft

Kjedehjulet – smidig overføring av kraft

Kjedehjulet – smidig overføring av kraft

Et kjedehjul er et tannhjul, der tennene griper inn i leddene til et kjede. Hensikten med et kjedehjul er å overføre rotasjonsenergi fra et sted til et annet. Se for deg remskiver der hjulet ikke kan gli uten hjelpen fra et kjedehjul for å skape rotasjon. Et kjedehjul brukes til mange forskjellige formål, blant annet til motorsykler, beltebiler, sykler og andre maskiner. I mindre komponenter benyttes kjedehjulet til å overføre rotasjonsbevehelsen mellom to aksler.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvilken produsent av kjedehjul fører dere?

Vi har valgt å føre kjedehjul fra produsenten Sati, en verdensomspennende leverandør som kan skilte med et meget bredt utvalg av industrielle komponenter. Sati er opptatt av å levere produkter av beste kvalitet, både når det kommer til produktet og kundeservice. Sati tar sikte på å tilby kunden de aller beste produktene på markedet.

Hvilke kjedehjul fører produsenten dere benytter?

Sati har et stort utvalg av forskjellige kjedehjul. Du finner en totaloversikt i Sati sin katalog, men her følger et utvalg. Et tomhjul er et flatt tannhjul uten nav der det forseglede lageret gjør at tannhjulet kan rotere fritt. Tannhjulet har metalltenner som griper inn i kjedeledd for å overføre kraft effektivt og hindre glidning. Tannhjul av støpejern benyttes der det er behov for store tannhjul. Spesialvarer er noe Sati tilbyr som et resultat av etterspørsel fra kunder, enten det gjelder UNI-nøkler, stilleskruer og H7- toleranse.

Hvordan finner jeg rett produkt?

For å finne riktig størrelse på kjedet er det tre mål som er viktige, nemlig diameteren på hylse (d1), delingen på kjedet som kalles pitch (p) og den innvendige bredden mellom innerlenkene (b1). Ta en titt i katalogen til Sati, eller kontakt oss så hjelper vi deg å finne produktet du trenger.