Hva er et konisk rullelager?

Hva er et konisk rullelager?

Hva er et konisk rullelagerDet koniske rullelageret fikk sitt gjennombrudd på slutten av 1800-tallet, ettersom lagrene som da ble benyttet i hjulaksler bestod av sylindriske ringer som ikke tålte varmen fra friksjonen. Når man ser for seg hvordan et hjul brukes og hvilke belastninger det skal tåle, er det ikke vanskelig å forstå viktigheten av et rullelager som tålte belastning over tid. Det var faktisk en bonde som søkte patent på det koniske rullelageret han hadde konstruert for å kunne jobbe mer effektivt.

Koniske rullelagre

Et konisk rullelager er basert på kjegler. Disse kjeglene møtes på et punkt, der de ruller over hverandre uten å skli. Dette betyr at det i praksis kun er deler av kjeglene som benyttes på samme tid. Den lineære kontaktflaten som skapes av koniske rullelagre tillater større belastinger enn kulelagre. Jo større vinkler kjeglene har, dess større aksial kraft kan lageret bære.

Ulike bruksområder

Det er flere bruksområder der det koniske rullelageret er velegnet, enten det er i tung gruvedrift, bilindustrien, i anleggsmaskiner eller i petrokjemiske maskiner (som en oljeboringsmaskin). Koniske rullelagre har høy bæreevne og er meget energieffektive, som gjør dem svært pålitelige under tøffe forhold. Lagrene er også demonterbare, kan justeres og er enkle å montere.

Bestill koniske rullelagre hos oss

Kulelagerhuset AS hjelper deg gjerne med å finne det du måtte trenge av både kule- og rullelager. Ta gjerne en titt på vår nettside eller ring oss på telefon 32 24 42 80.

Vi gjør samtidig oppmerksom på at vi har innført enkelte smittevernhensyn for våre kunder som betaler kontant. Du må enten sende en e-post til postmaster@kule-as.no eller ringe oss på 32 24 42 80 for å bestille varer.
Oppgjør kan også gjøres enkelt via Vipps hvor Kulelagerhuset AS har kode 22542. Skal du hente varer? Ring oss på forhånd for å avtale, så unngår du en bomtur. Vi kan også legge ut varer for henting etter stengetid.